My photo
Liverpool, United Kingdom
de-ale mele

Tuesday 4 December 2007

un nou caz interesant din Ro

Probabil ca a murit prin exanghinare in urma placental abruption ( adica desprindere a placentei de peretele uterin si acumulare de sange in spatiul format - nu se vede la exterior; se manifesta cel mai frecventa prin durere uterina mult prea intensa, in sensul ca si contractiile sunt dureroase, dar nu la un asemenea nivel). Problema era ca fetusul avea doar 26 de sapt, deci trebuiau vreo 24-48 de la internare pt. ca steroizii sa inceapa sa functioneze pentru maturarea pulmonara . Oricum in caz de preterm labour (rupere a membranelor, contractii si dilatatare de col inainte de 37 de sapt de sarcina) cu placental abruption salvezi mama pentru ca fetusul oricum are sanse scazute de supravietuire, iar daca supravietuieste are sanse foarte mari de probleme neurologice majore ( de ex. datorate leucomalaciei).
Faptul ca nu exista un consent form semnat de catre pacient (tinand cont de situatie, adica nu urgenta majora cand pacientul ajunge la spital in coma si faci orice sa-i salvezi viata) poate fi calificat drept ''assault'' si este pedepsit prin inchisoare.
Comportamentul personalului medical din pacate este execrabil in Romania, lipsit de frica fata de consecinte. (de aceea am si plecat)
Condoleante.

No comments:

Post a Comment